4 tips til å trekke om din stol eller sofa!

Lagt ut av Martin Dale den

Av og til er det slik at forandring fryder! Eller er det kanskje ganske ofte? Uansett er det helt riktig å bytte stolen eller sofaens antrekk!

Her har du 4 små men nyttige tips til deg som skal trekke om et møbel!

1. Velg et stoff som passer prosjektet

Når du skal velge stoff så må du velge et stoff som står i stil med møbelets bruk og det arbeidet du skal legge ned. Ut fra møbelets bruk må du velge et stoff som har riktig følelse og kvalitet i tillegg til at fargen selvfølgelig må stemme! Det finnes mange materialer, som polyester, ull og hud. I tillegg kommer det meste i forskjellige prisklasser. Du kan gjerne komme billigere unna i meterprisen ved å velge polyester, men vi anbefaler å skaffe stoffprøver slik at du kan kjenne og føle på. Husk også at om du skal legge en del arbeid i å trekke om møbelet, så bør du velge med omhu!

2. Studer godt hvordan stoffet er lagt, brettet, festet og stiftet

Ved å ta noen ekstra minutter og se over skjøter, sømmer og fester et par ganger.Ta gjerne bilder og notater for å huske hvordan det opprinnelig var gjort, slik at om du blir usikker eller det ikke ser helt riktig ut når du selv påfører stoffet så kan du gå tilbake å se hvordan de før deg gjorde det!

3. Bruk det gamle møbelstoffet som mal for det nye!

Det trenger ikke være vanskelig å vite hvor mye stoff du trenger eller hvilken form det skal ha. Ta utgangspunkt i det gamle trekket du tar av, og skjær nye stoffdeler med det som mal. Om du fjerner møbelstoffet på en forsliktig måte kan du bruke det som mal for det nye møbelstoffet, og da vet du at møbelstoffet blir riktig når du begynner med tapetseringen!

4. Rengjør stolen godt etter fjerning av gammelt trekk!

Dette tipset er selvfølgelig spesielt viktig om det er en gammel og godt brukt stol, men det er alltid et godt triks å støvsuge fyllmaterialet og se over at alt ser rent og pent ut før du starter med det nye flotte møbelstoffet ditt!

 

 

 


Del dette innlegget← Eldre innlegg Nyere innlegg →