Stoffprøve - en nyttig hjelper

Møbelstoff kan være vanskelig å bestemme seg for utfra et bilde i nettbutikken. Selv om bildet kan være bra, skal det betraktes gjennom en skjerm. Skjermer gjengir farger forskjellig. For noen betyr ikke de små nyansene så mye, men møbelstoff skal som regel passe til andre farger i interiøret og da kan det være greit med en stoffprøve.

Stoffprøven kan også hjelpe med andre ting enn farge. Stoffers overflate reflekterer lyset forskjellig utfra hvordan de er vevd og hvilke materialer de består av. Betrakt stoffet fra forskjellig vinkler i forskjellige belysninger så ser du mye mer en du ser på bildet.

Stoffprøven hjelper deg også til å føle hvordan overflaten er. Myk eller hard. Glatt eller trå. Møbelstoff har gjerne en varierende grad av strykretning som kan være grei å bli kjent med.

Stoffprøven gir deg også et inntrykk av veven i stoffet. Er den tett eller løs. Hvor solid er stoffet. Hvis stoffprøven er et klipp vil du også kunne se hvor lett kanten kan løses opp om den ikke sixes ( syes rundt med overlock-maskin for å hindre kanten på stoffet fra å rakne opp).

Stoffprøven kan også gi et lite inntrykk av mønsteret i stoffet, men ofte vil mønsteret være større enn selve stoffprøven. Rapporten i stoffet (lengde og bredde med hvilken avstand mønsteret gjentas) vil ofte være vanskelig å gjengi på en stoffprøve på stoff med store mønster. Dersom rapporten i stoffet er viktig for deg bør du undersøke dette i omtalen av stoffet, eventuelt spørre leverandøren. Enkelte stoffer har vevd et mønster som står opp fra selve basen i stoffet, og stoffprøven vil hjelpe deg til å få et inntrykk av dette.

Stoffprøven gir deg også informasjon om stoffets oppbyggning. Enkelte stoffer kan være lagdelte der baksiden er veldig forskjellig fra framsiden.

Så om du har tid til å vente et par dager kan det lønne seg å bestille en stoffprøve før du bestiller alt stoffet du trenger.

I vår nettbutikk MARTINDALE.NO vil du kunne bestille stoffprøver på alle varianter av stoffer som vi selger. Bestill stoffprøver her. Stoffprøvene sendes i posten uten sporing. Dette sammen med litt subsidiering fra vår side gjør at vi kan selge stoffprøver fraktfritt for kr. 30 pr. stk.

Her ser dere hvordan stoffprøvene/klippene ser ut

 

Lurer du på noe, send en e-post til:

post@martindale.no