Møbelstoff - hvordan velge ?

Hvordan vil du velge ditt møbelstoff ?

Vi som driver en nettbutikk som selger møbelstoff vil gjerne ha tilbakemelding fra deg som er på jakt etter møbelstoff. Hva er viktig for deg i valget? Hvordan søke deg fram til det stoffet som ligger nærmest opp til din drøm?

Send dine innspill på e-post til: post@martindale.no

Vi har gruppert våre stoffer etter materialinnhold : Ull eller Andre

Innenfor disse gruppene har vi samlet stoffer fra forskjellige serier som går i samme fargetone. Ønsker du f.eks et stoff i en bestemt fargetone, har du muligheten til det ved å bruke følgende link: Fargetoner 

Hvor mye betyr prisen?

Våre norskproduserte kvalitetstoffer i ull er så klart dyrere enn de andre stoffene, men ullstoffet gir en egen god følelse som mange setter pris på. Ull har blitt brukt mye i norsk møbelindustri og har vist over tid god holdbarhet. Mange av ullstoffene har en god slitestyrke med høy martindaleverdi.

Et rimeligere alternativ er stoff som inneholder f.eks. bomull, lin eller polyester. Disse stoffene kan være ganske forskjellige med hensyn til hvordan de føles. Noen kan oppfattes som litt røffe eller harde mens andre er myke og deilige. Eller noe mellom der. Bestill gjerne en stoffprøve for å finne det som passer til ditt prosjekt.

Det er vanskelig å gi en entydig oppskrift på hvordan velge ditt møbelstoff, men her er en del ingredienser som du kan bruke i din egen oppskrift : pris, farge, material/komposisjon, mykhetsgrad (følelse), mønster, rapport, slitestyrke, rengjøring, andre tekniske detaljer som pilling, lysfølsomhet, brannklasse, stoffbredde etc. Ved å plukke ut noen av disse ingrediensene og prioritere hva som er viktigst for deg, har du kommet et godt stykke på vei.

Et annet godt virkemiddel er magefølesen du får bare ved å bla frem og tilbake og se hva som finns.

Lykke til

fra oss i MARTINDALE.NO